Hoppa till huvudinnehåll

Vasa borde satsa 1 miljon på parkerna

Tekniska nämnden i Vasa vill satsa 1 miljon euro på sanering och underhåll av stadens parker och grönområden.
1 miljon kan låta mycket, men faktum är att Vasa stad satsar betydligt mindre på grönområden än många andra städer i Finland.
- I Tavastehus har man till exempel satsat en miljon mer per år än Vasa på underhåll av grönområden, säger Timo Jousmäki, chef för grönområdesenheten i Vasa.
Personalen som arbetar med underhåll av parker och grönområden i Vasa är också färre än i många andra städer.
-Vi har cirka 25-30 personer och det räcker inte alls till. På somrarna är situationen lite bättre eftersom vi då anställer sommarjobbare, säger Jousmäki.
Personalstyrkan i Vasa är upp till 40 % mindre än till exempel i Jyväskylä och Björneborg.
Totalt ligger budgeten för grönområden i Vasa på 1,7 miljoner per år.
-Vi skulle behöva mer underhållspengar, men det viktigaste är att vi får mer pengar till saneringar och investeringar, säger Timo Jousmäki.
(Av Österbotten)

Kommentarer

 • Johan Kjellberg: Sannfinländarnas saga långt ifrån all

  Sjunkande väljarstöd verkar inte oroa riksdagsgruppen.

  Sannolikheten för att Sannfinländarna gradvis krymper och igen blir ett kardborreparti på några ynkliga procent kanske inte blir den snabba process många förväntar sig, eller kanske hoppas på. Den bedömningen gör Yle nyheters politiska reporter Johan Kjellberg.

 • Spelarna flyr PK-35 – jumbon har slängt in handduken

  Avsågade i tabellbotten, och snart utan etablerade spelare.

  Avsågade i botten av tabellen, och snart utan etablerade spelare. Efter att ytterligare tre av lagets främsta spelare lämnat PK-35 är hoppet ute för Vandaklubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Folktinget vill se språkbedömningen av vårdreformen

  Justitieministern stöder Folktinget.

  Folktingssekreterare Markus Österlund ifrågasätter den språkkonsekvensbedömning som visar att vårdreformen inte strider mot grundlagen. Justitieministern håller med om att det behövs en grundlig bedömning.

 • Planerna för vindkraftsparken Märkenkall bantas ner

  Nytt förslag läggs ut till påseende.

  Vindkraftsparken Märkenkall i Korsholm krymper ytterligare. Ursprungligen skulle parken ha rymt 30 kraftverk, senare bantades antalet ner till 22 stycken och nu ser man ut att landa på 15. Hänsyn till de boende ligger bakom många av ändringarna, säger kommunalpolitiker.

 • Bokrecension: Har vi blivit för historielösa?

  Gamla greker, judar och romare, slavar, skuld och stolthet.

  Synd, skuld, stolthet och självtillräcklighet - hur dök de begreppen upp i vår kultur? Författaren Fredrik Lång har skrivit tre intressanta essäer om romarnas, de antika grekernas och judarnas liv och tankar.