Hoppa till huvudinnehåll

Tältantävlingen var reality show för självplågare

Radio X3M:s Tältantävling var en reality show där deltagarna skulle tävla om vem som härdade ut längst och mest obekvämt i ett tält. Här får ni se en glimt av den tävlingen ur ungdomsmagasinet JOX.

X3M-redaktörerna Lasse Grönroos och Mathias Gustafsson och Jox-redaktörerna Kike Bertell och Joanna Kraft njuter märkbart av att gå runt tälten och se hur obekvämt och asigt tältantävlingsdeltagarna skall ligga i 8 timmar.

Vi talar bl.a. med Muoniobon Aki Syrjä som ligger i vattnet, synskadade Stefan som placerat sitt vindskydd rakt på en avstjälpningsplats och Johnny tältar i ett träd. Ålänningen Micha Lindblom är en veteran i tävlingen, han har vunnit den en gång. Nu ligger han med huvudet neråt och med en 10 kg sten på bröstet.

Vad gör man inte för att få ära och berömmelse, kan man fråga sig. Vinnaren röstades fram senare av radio Extrems lyssnare och det blev Micha Lindholm, för andra året i rad.

Text: Ida Fellman

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet