Hoppa till huvudinnehåll

X3M goes dokusåpa: Galleriet

Galleriet var en äkta dokusåpa i Big Brotheranda. Här får ni se glimtar av en vinnare från Galleriet 2004.

Den första galleriettävligen ordnades 2002. Tävlingen gick ut på att stänga in deltagare i ett litet utrymme och rösta ut dem. 2002 var platsen ett galleri.

Filippa Sundlin berättar om tävlingen.

Galleriet 2004 gick ut stort. Huvudpriset var en jordenruntresa och deltagarna reste runt i en buss, och röstades ut anefter.

Sara Bäckström från Karis vann tävlingen och JOX följde med henne efter att hon vunnit. En glad och varm tjej med stora visioner berättar om sig själv och om Galleriettävlingen. Det bästa var att vinna, säger Sara, som höll på att bli uttröstad två gånger.

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet