Hoppa till huvudinnehåll

Intervju med Jenny Diski

Keijo Koivula möter en av sina favoritförfattare: Jenny Diski. De talar om hennes skrämmande föräldrar och om henne själv.

Jenny Diski (född 1947 i London) är en brittisk författare som bl.a. skrivit romaner och reseskildringar där hon blandar in minnen av sin svåra barndom.

De mest kända böckerna är Skating to America, (På tunn is i svensk översättning) och Stranger on a Train. Daydreaming and Smoking around America Without Interruptions (2002).

Keijo Koivula talar med Jenny Diski om hennes barndom, med föräldrarnas upprepade självmordsförsök, om hur litteraturen räddade henne.

De talar också om svårigheten att placera hennes böcker i någon speciell genre. Diski menar att det kanske beror på att hon inte har en ordentlig utbildning. Hon säger att för henne är fiktion och ickefiktion ganska likartade. Hon jobbar egentligen inte med berättelser utan med former.

Text: Ida Fellman

Kultur

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet