Hoppa till huvudinnehåll

Barn, blinda och folkilskna hundar

I det här avsnittet tar Peter Snagg upp frågor om ensamförsörjande mammor, blindas försäljning och folkilskna hundar.

En blind lyssnare frågar råd beträffande rätt att sälja borstar på torget. Snagg tar upp skillnaderna mellan försäljning på landsorten och i staden.

Det följande brevet Peter Snagg tar upp är mycket kort, men gömmer på ett stort och brännande problem. Hur skall en övergiven mor kunna försörja sitt barn, då hon inte får någon som ser till barnet. Snagg talar om hur få platser det finns för barn i kommunerna. Peter Snagg har kontaktat doktor Margit Törnudd. Doktor Törnudd ber mamman att vända sig till barnskyddsnämnden.

Övriga problem är folkilskna hundar och hundbett, tandproteser och pensionsförsäkringar.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet