Hoppa till huvudinnehåll

Gripna rånarna också bakom FB-rånet

Rånet vid Finlands bank i februari är troligtvis löst i och med att Åbopolisen i natt lyckades gripa 11 personer i samband med ett rånförsök i Lundo. Det säger kriminalinspektör Teijo Ristola från centralkriminalpolisen.

Ristola säger att polisen har starka skäl att misstänka att samma liga som försökte råna en värdetransportbil i natt också ligger bakom rånet vid Finlands banks kontor i Åbo i våras.

Åbopolisen förhindrade alltså igår kväll ett värdetransportrån i Lundo. Över hundra poliser deltog i operationen som Åbopolisen betecknar som mycket omfattande.

Tillsammans med Centralkriminalpolisen kunde Åbopolisen gripa ett flertal av de som misstänks ligga bakom rånförsöket.

Totalt greps elva personer i natt. Tre personer greps i Lundo centrum, men två av rånarna hann fly. De övriga som greps i natt befann sig i Åbo och i Helsingfors. Ligan består av personer från Finland, Sverige och Estland.

Polisen behövde inte använda vapen i gripandet, och ingen människa skadades. Däremot fann polisen vapen och sprängämnen i samband med gripandet.

Polisen vill inte uppge hur stora summor som transporterades av värdetransportföretaget.

Värdetransporten hade tidigare åkt iväg från Åbo, och polisens ingripande i centrum av Lundo väckte stor uppmärksamhet. Dessutom påverkades trafiken på Riksväg 10 av operationen, då polisen spärrade av stora områden.

Polisen söker följande personer:

Barttalla, Johan Anthony f. 1964, kallas även Larynaitis,Vidas, Persson Tony och Tamosiunas Giedrius
längd 183, grov, mörkt hår

Malmberg Mikael Björn, f. 1971
kallas även Motieka Kazimieras
längd 178, atletisk, brunt hår

Personerna pratar eventuellt svenska eller engelska.


(Av Åboland)

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland