Hoppa till huvudinnehåll

Jul Kul

Jul Kul från 1993 framstår som en mycket märklig julkalender. Det är svårt att egentligen få en uppfattning om vad den handlar om när man ser ett avsnitt.

Vad är det riktigt som händer i studion med Jul Kul? Själva kalendern är närmast obegriplig, det handlar tydligen om en urmakare.

Så får vi några insprängda sketcher, "Gissa namn" och Veckans gråt och Dagens stol med Linus Hoffman. Dessutom dansrörelser med Donata Pennanen.

Och till sist oftast en video med Benny Törnroos med Haffsårkestern eller Barnkören sjunger fina låtar som det svänger om: "Jag vill ha prylar.

Buuklubbs-Kicki (Mikaela Strömberg) berättar om kalendern:
"Jul Kul var en riktigt kul upplevelse att vara med i! Den handlade om hur Håkki och jag varje dag i 24 dagar tog oss genom en form av bana, med olika punkter och stationer. Det var hysteriskt. Vi hade nya dräkter varje dag, designade av Nikodemus Hagelstam och de här dräkterna var utan tvivel julkalenderns höjdpunkt! De var jättejättefina. Åh, jag minns hur rasande Håkki var den 12 december då vi hade gröna trikåer och kronblad i silkespapper på huvudet! Det kan löna sig att kolla hela dräktkavalkaden, de var påhittiga och galna! Ett konstverk faktiskt."

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.