Hoppa till huvudinnehåll

Övermark sparbank samman med Närpes

Övermark sparbank fusioneras med Närpes sparbank. Det är inget lätt beslut men valet är vårt eget, säger VD Roland Back. För ett par år sen firade Övermark sparbank 100 år. Nu raderas banken ut från kartan.

- Banken är till för kunderna och inget självändamål, säger Back. Han syftar på de stora förändringarna i bankens omgivning. De senaste 10 åren har det skett en väldig sammanslagning av åkermark och skog. Svinhus, hönshus, pälsfarmer och växthus blir allt större och behovet av investeringskapital ökar.

- Då banken är för liten hade vi snart blivit tvungen att säga nej till goda kunder som håller samhället vid liv och då var det naturligt att gå samman med Närpes sparbank förklarar Back. Det ger en ekonomisk styrka man saknat. Fusionen ska genomföras våren 2009.

I Närpes finns därefter tre sparbanker. Aktia och Närpes sparbank, samt Yttermark sparbank som inte har deltagit i fusionsdiskussionerna.


(Av Österbotten)

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten