Hoppa till huvudinnehåll

Modeshow med Lenita Airisto

Lenita Airisto presenterar maximode för den som vill ha det mest väsentliga, det snobbigaste och häftigaste bland 1970 års kläder.

Detta är en modeförevisning, ett sammandrag av löften och förhoppningar om en bättre värld för dem som har råd att betala. Här är form och lycka synonymer, moraliserar Marianne Anderssons röst över en uppsluppen modeuppvisning.

Lenita Airisto presenterar nya kläder och nya ideer i denna modeshow. Både tonårskläder och damdräkter finns att tillgå.

Maximodet kommer i kläder av konstläder och antiksammet.

Tänk er en vacker, frisk höst eller en kattlik vinter, manar Lenita Airisto fram. Höstens färger går igen i färgvalet, plommonrött och olivgrönt.

Koreografin går till svängig musik med överraskande ringdanser och handrörelser. Den sista catwalken visar fram vinterns alla olika sorters katter.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

 • Svetlana Aleksijevitj om sovjetmänniskan efter Tjernobyl

  Svetlana Aleksijevitj talar om sovjetmänniskan 1998.

  Den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj vill ge så kallade “vanliga människor” en röst i litteraturen. Inför varje verk har Aleksijevitj samtalat med hundratals personer om livet i och efter Sovjetunionen. Här diskuterar hon 1998 om Vitrysslands historia och framtid.

 • Att leva i Tjernobyls skugga

  I Pripjat och Ditjatk på 2000-talet.

  I dag breder ödemark ut sig kring Tjernobylkraftverket. På tjugo år har städerna kring kärnkraftverket börjat återgå till naturen. Trots det finns det fortfarande folk som väljer att bo kvar nära Tjernobyl.

Nyligen publicerat - Arkivet