Hoppa till huvudinnehåll

Soc&kom bygger nytt

Svenska social- och kommunalhögskolans flytt sker enligt tidtabellen. Byggarbetet vid Yrjö Koskinens gata i Kronohagen inleds under de närmaste dagarna. I mitten av augusti 2009 flyttar skolan från Topeliusgatan i Bortre Tölö till de nya utrymmena.

Rektor Henrik Hägglund tror åtminstone för stunden att tidtabellen den här gången kommer att hålla.

- Alltid kan det uppstå oväntade problem, men just nu löper allt enligt planerna, säger Hägglund. Enligt honom innebär flytten att svenskan får en synligare ställning i centrum campus.

- Vi vill att Soc&kom ska bli en svensk miljö mitt i universitetets största campus. Också andra än skolans egna studenter ska känna sig välkomna, säger Hägglund.

Lättare att läsa biämnen

I och med att högskolan kommer att ligga centralt blir det enklare att läsa biämnen utanför Soc&kom. Hittills har det i många fall varit ett lätt och praktiskt val att läsa sina biämnen på Soc&kom.

- Att ta sig från Tölö till centrum tar sin tid och det kan vara avgörande vid val av biämne. Nu blir avstånden kortare och jag tror att det kommer att uppmuntra studerandena att välja biämnen utanför den egna skolbyggnaden.

De närmaste dagarna kommer träd att skyddas och grenar att rensas på byggområdet. Senare kommer träd som ska fällas och ytjord att föras bort. Byggprojektet uppskattas kosta 11,7 miljoner euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen