Hoppa till huvudinnehåll

Spänning på stafettkarnevalen 1978

Följ med till Olympiastadion 1978 och se skolornas spännande stafetter.

Den första masstafetten är 20 x 80 m högstadiepojkar. Munksnäs vinner och får en ny rekordtid, sedan kommer Botby och Mattliden.

I 4 x 100 m flickor i gymnasier och fackskolor vinner Vörå samgymnasium, följd av Hangö och Pedersöre.

Vi får också se en final med lågstadieskolor, 8 x 50 m mixed. Bonäs från Jakobstad vinner.

Sedan kommer en skottkärrestafett med rockmusiker och skivproducenter där bland annat Virve (Vicky) Rosti och Georg Dolivo från Hiltuset och gruppen Easy springer.

Och till sist masstafetten 20 x 80 meter flickor från högstadier som blir en riktig nagelbitare. Munksnäs löper starkt hela tiden, men på slutsträckorna kommer Oxhamns skola upp i ledning. Munksnäs ankarlöpare snubblar och faller dessutom en meter från mållinjen, men kravlar in som tvåa ändå.

Vi får också glimtar av hejarklackar och pausmusik med gruppen Easy.

Läs mera:

Högstadielickorna tog hem ännu ett masstafettsguld till Winellska skolan.

Stafettkarnevalen i åttio klipp – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel

Stafettkarnevalen är en unik tillställning där alla skolor i Svenskfinland deltar i löptävlingar tillsammans. Den första Stafettkarnevalen ordnades 1961. Men karnevalen handlar inte bara om att springa och växla. En lika viktig tävling utspelar sig på läktarna. Löp med oss genom Stafettkarnevalens många tävlingar och decennier.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Trattkantarellsås över öppen eld

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

  • Undvik giftiga svampar!

    Vita svampar skall man lämna i skogen.

    Undvik alla vita svampar. Och lär dig ordentligt vilka svampar som är giftiga. Osäkra svampar kan man lägga i en plastpåse eller lämna i skogen. Det är svampexperternas råd.

Nyligen publicerat - Arkivet