Hoppa till huvudinnehåll

Studio Stafettkarnevalen: Elitidrott?

Det börjar dra ihop sig till årets idrottshändelse, Stafettkarnevalen. Bara dryga halvåret kvar. Vad diskuterar man i studion i en sketch från Reservtanken?

Programledare Ben Hansell (Stan Saanila) diskuterar med Stigu "Ankaret" Holm (Max Forsman) från Vörå idrottsgymnasium och Stafettkarnevalsforskare Tommen Söderlund (Anders Slotte).

I den senaste boken om stafettkarnevalen Vart försvann leken? pekar Söderlund på att Stafettkarnevalen gått från glad amatörtävling till toppstyrd elitidrott. Det var ju inte "Homis" grundidé. Tommen ser särskilt Vörå idrottsgymnasium som syndabock.

Vad säger "Ankaret" Holm till detta?

I Reservtanken skojar man med klassiska finlandssvenska evenemang.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Trattkantarellsås över öppen eld

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

  • Undvik giftiga svampar!

    Vita svampar skall man lämna i skogen.

    Undvik alla vita svampar. Och lär dig ordentligt vilka svampar som är giftiga. Osäkra svampar kan man lägga i en plastpåse eller lämna i skogen. Det är svampexperternas råd.

Nyligen publicerat - Arkivet