Hoppa till huvudinnehåll

Sebastien Loeb höll undan

Sebastien Loeb har vunnit VM-rally på Sardinien. Fransmannen segrade med dryga 10 sekunder marginal före tvåan, Mikko Hirvonen som fortsätter i toppen på VM-sammandraget efter sex av nitton rallyn. Hirvonens stallkompis Jari-Matti Latvala var trea.

Sebastien Loeb körde mot seger hela söndagen i VM-rallyt på Sardinien. Efter 16 av 17 streckor ledde fransmannen 12,9 sekunder före Mikko Hirvonen. Jari-Matti Latvala låg alltjämnt trea, 19,8 sekunder efter Loeb. Fordstallet frös förarnas interna ordning tre streckor före mål. Den sextonde och sista streckan var bara knappa tre kilometer lång, så finländarna kom nära men inte nära nog.

Toni Gardemeister tvingads bryta VM-rally på grund av ett elfel på den fjortonde streckan.

Mikko Hirvonen inledde lördagen i VM-rallyt på Sardinien med att klättra upp från fjärde till andra plats, medan Jari-Matti Latvala inledde från sjunde plats och var delad tvåa efter lördagen. Sebastien Loeb toppade alltjämnt sammandraget efter lördagen, men finländarna skuggade på 29,4 sekunders avstånd.

Jari-Matti Latvala körde snabbast av alla på lördagens tre första streckor och lade med det grunden för sitt avancemang i sammandraget. En stor orsak till Latvalas goda fart var det faktum att han inte kör först, vilket var fallet på fredagen. Just nu öppnar Loeb vägen för de andra förarna.

Petter Solberg från Norge fick däckrelaterade problem på den åttonde streckan och tappade nästan fyra minuter.

Jari-Matti Latvala tog ledningen efter den första streckan av VM-rallyt på Sardinien på fredagen, men åkte på en punktering på den andra sträckan och föll i sammandraget. Fransmannen Sebastien Loeb ledde efter fredagen. Mikko Hirvonen var fyra då första dagen var avklarad.

Slutresultat, VM-rallyt, Sardinien:

1. Sebastien Loeb Citroen 3.57.17,2

2. Mikko Hirvonen Ford + 10,6

3. Jari-M. Latvala Ford + 15,3

4. Gigi Galli Ford + 1.42,5

5. Daniel Sordo Citroen + 2.05,6

6. Chris Atkinson Subaru + 5.08,6

7. Henning Solberg Ford + 6.01,0

8. Urmo Aava Citroen + 6.21,3


(Av Antti Koivukangas)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport