Hoppa till huvudinnehåll

N.Y. tavla

Bulldog

New York, graffiti och varningskyltar har inspirerat mig till denna tavla i blandteknik!- Camilla -

En ansiktsmask kan också vara bra att ha med allt sprayande


Det här behöver du:

 • OSB-skiva (fanérskiva med tydliga spån)
 • Bred målartejp
 • Gamla dagstidningar
 • Schablon
 • Självhäftande tjock plast
 • Skärkniv
 • Papper och penna
 • Sprayfärg, vitt och svar

t

OSB-skiva
1. Som bas för tavlan använder jag mig en OSB-skiva. Det är en slags fanérskiva med stora synliga spån. Här i Finland används den mest som material i transportlådor etc men om man letar på trävarugårdar kan man hitta dem! Tycker de är jättesnygga med stora spån som bildar ett mönster i sig. Såga till i valfri storlek, lite åt större hållet!

2. Det kommer att bli ett mönster med inslag av ränder, en stor bulldog och text och jag börjar med ränderna. Tejpa ungefär halva tavlan (stående format) med bred målartejp, så det blir fina breda ränder. Täck in resten av tavlan med tidningspapper.Spånmönster och ränder
3. Gå utomhus om du kan, nu när själva sprayningen skall ske. Täck marken med tidningarna och lägg skivan ovanpå. Spraya ränderna vita. Gör det i omgångar, torka emellan och spraya tills det täcker bra. Låt torka.

4. När färgen torkat, dra försiktigt bort tejpen och tidningspappret.Bulldog-schablonKlicka på bilden för att skriva ut bulldog-schablon


5. Förstora och klipp/skär ut schablon med bulldog. Gör du en egen variant, tänk på att de olika delarna bör sitta ihop så schablonen går att använda på smidigt sätt!
» Klicka här for att skriva ut bulldog-bilden som pdf-dokumentMåla på schablonen
6. Placera ut bulldogschablonen så den kommer delvis på ränderna och delvis på den omålade ytan nedanför. Tejpa fast den och skydda ytorna runtom med tidningspapper, tejpa även dem. Spraya med svart färg.

7. När det torkat, dra bort schablonen och pappret. Dags att söka sig inomhus igen!Klipp utRita bokstäver
8. Som text hade jag tänkt använda ordet ”streetdog” men det är naturligtvis valfritt. Använder två olika slags plast, ett i rött och ett i brun träimitation. (kan köpas på bokhandlar). Rita ut bokstäverna med blyerts ovanpå plasten. ”street” i rött och ”dog” i brunt. Klipp ut.Klistra bokstäverna på plats
9. Texten får gärna komma längs med ena sidan, så rada ut bokstäverna på skivan innan du drar bort skyddsplasten, då får du en uppfattning om var nånstans du skall börja. Ett tips är att börja med sista bokstaven så kommer den precis där den ska.Luta mot väggen och beundra!
10. Klart! Skivan är rätt tung och därför kan den bra stå lutad mot väggen i sann New York anda. Ingen upphängning här inte!

 • Patrik Laine på isen i Winnipegs tröja.

  Bakslag för Laine i titeljakten? Kan stå över match

  Känner sig krasslig och kan missa matchen mot Vancouver.

  Patrik Laine, som tillsammans med Auston Matthews slåss om rookietitlar, kan missa Winnipegs match som spelas tidigt på måndag. Laine är krasslig, skriver Winnipeg Jets på Twitter.

 • Jubel bland CDU-anhängare i Saarland.

  Angela Merkels parti CDU stärker sina positioner i Saarland

  Socialdemokraterna (SPD) backar.

  Den tyska förbundskanslern Angela Merkels konservativa parti stärker sin position som starkaste parti i delstaten Saarland. Valet i Saarland följs med stort intresse. Det väntas ge en fingervisning om opinionen i landet inför förbundsdagsvalet i september.

 • Kalevi Häkkinen åker skidor bredvid en bil.

  Skidlegendaren Kalevi ”Häkä” Häkkinen är död

  Häkkinen – som satte personbästa som 60-åring – blev 89 år.

  Speedski-profilen Kalevi Häkkinen har avlidit efter en längre tids sjukdom. Häkkinen var en legendar inom speedski och hade sina bästa år på 1960- och 70-talet. Han innehade flera världsrekord.

 • Teodora Westerlund, Ella Liljekvist och Rebecca Sandnäs tog guld i klassen D13 i Uleåborg.

  Närpes- och Larsmojuniorer på pallen vid FM i skidskytte

  Guld till Larsmo IF, brons till Närpes Kraft.

  Skidskytte-FM avslutades på söndagen i Uleåborg med normaldistanser och stafetter. I storstjärnornas frånvaro var det istället framtidsnamn från Larsmo IF och Närpes Kraft Biathlon som stal rubrikerna.

Konst

Nyligen publicerat - Konst

 • Grästrädgård med färggrannt målad dörr som portal i mitten

  En dörr är en perfekt målarduk

  Släpp loss din inre konstnär!

  En port, en grind, en dörr. Som en passage till en annan värld. Varför inte göra dörren så dekorativ som möjligt och ta inspiration av exotiska nordafrikanska mönster.

 • Mosaikstenar i olika färger limmade på en stubbe.

  Mosaik på trästubbe

  Bord eller pall? Möt den användbara stubben.

  Att skapa mönster med glasbitar, skärvor eller små stenar är inget nytt, men väldigt roligt.

 • Camilla Forsén-Ströms tolkning av surrealismen.

  Magritte, moln och ett paraply

  Dröm eller verklighet?

  Ni vet den där känslan när man vaknar efter en märklig dröm? Det är en bra beskrivning av konstriktningen surrealismen.

 • Handgjord liten bok ståendes på bord.

  Personliga böcker som present

  Dags att visa lite känslor!

  Personliga gåvor är bland det bästa som finns. Ibland glömmer vi bara bort det. Nu är det dags att berätta åt dem vi tycker om varför vi gör det!