Hoppa till huvudinnehåll

N.Y. tavla

Bulldog

New York, graffiti och varningskyltar har inspirerat mig till denna tavla i blandteknik!- Camilla -

En ansiktsmask kan också vara bra att ha med allt sprayande


Det här behöver du:

  • OSB-skiva (fanérskiva med tydliga spån)
  • Bred målartejp
  • Gamla dagstidningar
  • Schablon
  • Självhäftande tjock plast
  • Skärkniv
  • Papper och penna
  • Sprayfärg, vitt och svar

t

OSB-skiva
1. Som bas för tavlan använder jag mig en OSB-skiva. Det är en slags fanérskiva med stora synliga spån. Här i Finland används den mest som material i transportlådor etc men om man letar på trävarugårdar kan man hitta dem! Tycker de är jättesnygga med stora spån som bildar ett mönster i sig. Såga till i valfri storlek, lite åt större hållet!

2. Det kommer att bli ett mönster med inslag av ränder, en stor bulldog och text och jag börjar med ränderna. Tejpa ungefär halva tavlan (stående format) med bred målartejp, så det blir fina breda ränder. Täck in resten av tavlan med tidningspapper.Spånmönster och ränder
3. Gå utomhus om du kan, nu när själva sprayningen skall ske. Täck marken med tidningarna och lägg skivan ovanpå. Spraya ränderna vita. Gör det i omgångar, torka emellan och spraya tills det täcker bra. Låt torka.

4. När färgen torkat, dra försiktigt bort tejpen och tidningspappret.Bulldog-schablonKlicka på bilden för att skriva ut bulldog-schablon


5. Förstora och klipp/skär ut schablon med bulldog. Gör du en egen variant, tänk på att de olika delarna bör sitta ihop så schablonen går att använda på smidigt sätt!
» Klicka här for att skriva ut bulldog-bilden som pdf-dokumentMåla på schablonen
6. Placera ut bulldogschablonen så den kommer delvis på ränderna och delvis på den omålade ytan nedanför. Tejpa fast den och skydda ytorna runtom med tidningspapper, tejpa även dem. Spraya med svart färg.

7. När det torkat, dra bort schablonen och pappret. Dags att söka sig inomhus igen!Klipp utRita bokstäver
8. Som text hade jag tänkt använda ordet ”streetdog” men det är naturligtvis valfritt. Använder två olika slags plast, ett i rött och ett i brun träimitation. (kan köpas på bokhandlar). Rita ut bokstäverna med blyerts ovanpå plasten. ”street” i rött och ”dog” i brunt. Klipp ut.Klistra bokstäverna på plats
9. Texten får gärna komma längs med ena sidan, så rada ut bokstäverna på skivan innan du drar bort skyddsplasten, då får du en uppfattning om var nånstans du skall börja. Ett tips är att börja med sista bokstaven så kommer den precis där den ska.Luta mot väggen och beundra!
10. Klart! Skivan är rätt tung och därför kan den bra stå lutad mot väggen i sann New York anda. Ingen upphängning här inte!

Konst

Nyligen publicerat - Konst