Hoppa till huvudinnehåll

Latvala träffade sten, två gånger

Jari-Matti Latvala inledde väldigt snabbt i Akropolisrallyt och var snabbast på den första och tredje specialsträckan. På den fjärde specialsträckan var dock oturen framme då Latvala träffade en sten och föll till trea i rallyt. På den sjätte sträckan var oturen framme igen. Den här gången körde bägge Ford förarna på en sten, samma sten t.o.m och därmed föll både Latvala och Mikko Hirvonen nedåt i resultatlistan.
Efter den här dagens specialsträckor leder Sebastien Loeb före stallkamraten Daniel Sordo med 15 sekunder.
Latvala var snabbast genast på den första specialsträckan där han slog Sordo och Loeb med fem sekunder. Latvala påminde dock om att han också ledde på Sardinien i början, men sedan snabbt tappade ledningen.

-Jag måste använda mitt försprång och vara smart. Jag kommer ihåg hur det gick för mig på Sardinien, så jag måste också ta det lugnt, konstaterade Latvala på VM-seriens webbplats efter den första specialsträckan.

Ställningen efter 7/20 specialsträckor

Sebastien Loeb, Citroen 1.21.34,8
Daniel Sordo, Citroen +15,7
Petter Solberg, Subaru +59,1
Henning Solberg, Ford +1.06,0
Urmo Aava, Citroen +1.15,5
Jari-Matti Latvala, Ford +1.18,9
Mikko Hirvonen, Ford +1.36,4


(Av Mikael Skog)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport