Hoppa till huvudinnehåll

Finländsk dubbel i Turkiet

Mikko Hirvonen är tillbaka i totalledningen av VM-serien i rally efter att han på söndag säkrat segern i det turkiska VM-rallyt. Jari-Matti Latvala var tvåa, åtta sekunder bakom Hirvonen medan Sebastien Loeb slutade trea. Loeb förlorade med 25 sekunder till Hirvonen.

-Båda våra framdäck var totalt slutkörda. Vi fick köra rätt sakta de sista tre kilometrarna då våra däck punkterades. Dubbelsegern är ett fint resultat för hela teamet, sammanfattade Hirvonen strax efter målgång.

-En otrolig kamp. Mikko körde fint och jag kunde inte sätta något emot min överman. Det är bara att gratulera Mikko till segern, sammanfattade Jari-Matti Latvala som bjöd upp till kamp om segern i rallyt.

Även Loeb försökte rå på Ford fram tills den sista specialsträckan. Men då fransmannen märkte att finländarna skruvade upp tempot igen valde han istället att säkra tredjeplatsen.

-Jag försökte hårt ända till slut. Mina däck var helt och hållet slutkörda så jag tog på säkerhet. Det går inte alltid att vinna, så tredjeplatsen är ett riktigt bra resultat, summerade Loeb som fick öppna vägen under stora delar av rallyt.

Loeb ligger nu tre poäng bakom Hirvonen i VM-serien som tar ett uppehåll på fem veckor. Följande rally går i Jyväskylä i augusti.
VM-rallyt i Turkiet

Mikko Hirvonen, (Ford) 4.42.07,1
Jari-Matti Latvala, (Ford) +7,9
Sebastien Loeb, (Citroen) +25,7
Daniel Sordo, (Citroen) +2.25,6
Henning Solberg, (Ford) +2.33,7
Petter Solberg (Subaru) +2.48,2
Matthew Wilson (Ford) +4.24,2
Conrad Rautenbach (Citroen) +7.46,7

Ställningen i förar-VM

Mikko Hirvonen, Ford 59p
Sebastien Loeb, Citroen 56p
Jari-Matti Latvala, Ford 34p
Chris Atkinson, Subaru 31p
Daniel Sordo, Citroen 30p
Petter Solberg, Subaru 20p
Gianluigi Galli, Ford 17p
Henning Solberg, Ford 16p
Matthew Wilson, Ford 12p
Federico Villagra, Ford 8p

----------------------------------
15. Toni Gardemeister, Suzuki 2p
16. Juho Hänninen, Mitsubishi 1p

(Av Sportreporter)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport