Hoppa till huvudinnehåll

FRK öppnar insamling för Kaukasien

Finlands Röda Kors öppnar en insamling till offren i Kaukasien. Pengarna samlas in via Katastroffonden.

Internationella Röda Korset håller som bäst på att uppskatta hjälpbehovet i Kaukasien. IRC förhandlar om att transportera både materiel och biståndspersonal till området.

FRK är berett att sända iväg ett fältsjukhus med 160 bäddplatser, med tjänster för 150 000- 200 000 människor. Enheten och dess personal är specialiserad inom bland annat kirurgi.

FRK:s kontonummer för offren i Kaukasien är Nordea 221918-68000.

Det går även att donera per telefon 0600 12210 (9,85 euro/samtal+ samtalets pris) eller 0600 12220 (19,95/samtal+ samtalets pris).
(Av Lukas Lindström)

Läs också

 • Stefan Löfven avgår inte

  Två ministrar lämnar regeringen efter it-skandalen.

  Sveriges statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens på torsdagen att han inte tänker avgå. Däremot lämnar två ministrar regeringen till följd av it-skandalen.

 • Röda kvinnor höjer sina röster

  Sommarteater kan föra fram både arbetarkamp och feminism.

  Med pjäserna om lumpänglarna vid Oravais fabrik har Annika Åman låtit feminism och arbetarkamp ta plats på sommarteaterscenen. De fabriksarbetande kvinnorna från 1900-talets första hälft har mycket att säga också dagens jämställdshetsarbete.

 • Lina Teir: We see you

  Lina Teir startade "we see you"-kampanjen i augusti 2016.

  Dagens sommarpratare Lina Teir startade "We see you"-kampanjen i augusti 2016. En sång, en demonstration och ett fotografi blev en hel kampanj i protest mot regeringens snäva flyktingpolitik.

Nyligen publicerat - Inrikes