Hoppa till huvudinnehåll

FRK öppnar insamling för Kaukasien

Finlands Röda Kors öppnar en insamling till offren i Kaukasien. Pengarna samlas in via Katastroffonden.

Internationella Röda Korset håller som bäst på att uppskatta hjälpbehovet i Kaukasien. IRC förhandlar om att transportera både materiel och biståndspersonal till området.

FRK är berett att sända iväg ett fältsjukhus med 160 bäddplatser, med tjänster för 150 000- 200 000 människor. Enheten och dess personal är specialiserad inom bland annat kirurgi.

FRK:s kontonummer för offren i Kaukasien är Nordea 221918-68000.

Det går även att donera per telefon 0600 12210 (9,85 euro/samtal+ samtalets pris) eller 0600 12220 (19,95/samtal+ samtalets pris).
(Av Lukas Lindström)

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Inrikes

 • Valborgsfirare i Esplanadparken i Helsingfors

  Kyligt väder lugnade ner valborgsfirandet

  Sol lovas i söder till första maj.

  Det kyliga vädret har lett till att valborgsfirandet har gått lugnt till på många håll i landet. I Helsingfors fick Havis Amanda sin vita mössa och i Åbo sjöng Brahe Djäknar in våren.