Hoppa till huvudinnehåll

Centerns Albäck medger skuggblogg

Centerns svenska ordförande, Kronobypolitikern Peter Albäck, medger för Svenska Yles nyheter att han har skrivit blogginlägg under pseudonym.

Albäck och signaturen Mirakelmannen, som kommenterat Albäcks blogginlägg i positiva ordalag, har visat sig vara samma person.
Albäcks och Mirakelmannens inlägg har bevisligen skickats från samma IP-adress, vilket innebär att de är skrivna på samma dator. Det var Österbottens tidning som berättade om avslöjandet i morse.

Signaturen Mirakelmannen har bland annat gett positiv respons på Albäcks blogginlägg. Inläggen handlar mest om lokalpolitiken i Kronoby och Svenska folkpartiet.

I sin bloggprofil har Mirakelmannen get sig ut för att vara en 27 år gammal tvåspåkig juridikstuderande från Vasa.

Albäck medger att det är han och några andra som ligger bakom signaturen, men hävdar också att det är en otrolig smutskastningskampanj som pågår mot honom. Enligt Albäck är bland andra sfp:s Ulla-Maj Wideroos med i konspirationen mot honom.

Albäck har i sin blogg ofta i hårda ordalag kritiserat sfp. Han är mycket frispråkig i sin blogg och har bland annat hänvisat till sfp:s politiker som "rättvisepartiets språkfundamentalister".

Sfp-politiker har i sin tur kritiserat Albäck för att försöka sabotera det goda regeringssamarbetet mellan centern och sfp.

Mirakelmannen stängde sin blogg i går kort efter att det framgått att Albäck och siganturen skrivit sina blogginlägg från samma IP-adress.

Peter Albäck har varit ordförande för centerns svenska distrikt sedan distriktet grundades i januari i år. Avslöjandet om Albäcks pseudonym har väckt häftig diskussion och på ÖT:s sidor.
(Av Jenni Tuovinen)

Läs också

Val

Nyligen publicerat - Val