Hoppa till huvudinnehåll

Loeb tog ledningen i VM-serien

Sebastien Loeb vann den tyska VM-deltävlingen i rally efter att på söndagen ha slagit av på takten för att säkra segern. Stallkamraten i Citroën Daniel Sordo blev tvåa, och Fords Fancois Duval trea.
Mikko Hirvonen, Ford, blev fyra, och det betyder att Sebastien Loeb tog ledningen i VM-serien. Inför den tyska deltävlingen ledde finländaren, en poäng före Loeb. Nu leder Loeb med fyra poäng till Hirvonen, som fortfarande är ohotad tvåa.
Loeb vann tävlingens tretton första specialsträckor, men nöjde sig sedan med att säkra segern. Han vann till slut 47,7 sekunder före Sordo. Hirvonen hade 10,1 sekunder fram till Duval och 1.30,1 till Loeb. Jari-Matti Latvala blev nionde och Toni Gardemeister tionde.
Det tyska VM-rallyt har körts sju gånger och Loeb har segrat varje gång.
(Av Bosse Ahlgren)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport