Hoppa till huvudinnehåll

Det är klart man röstar på klädseln!

Redaktörerna är chockade över att så många verkar ha röstat på klädseln i kommunalvalet 1968. Det är väl självklart, kontrar stilgurun och fru stadsfullmäktige Jutta Zilliacus.

Det är kommunal service att man är snyggt klädd, menar Jutta Zilliacus, för man måste ju sträva till att göra sin stad vacker, ren och välklädd.

Redaktör Erik Meitz undrar om det inte är fel att gömma politiken bakom en snygg bröstskjorta eller kavaj. Men det tycker inte Jutta Zilliacus, hon är glad.

Jutta Zilliacus är också övertygad om att det finns fog för påståendet att högermännen kanske är bättre klädda än vänstermännen, eftersom de har mera pengar att sätta på sin klädsel. När det gäller kläder är det bara pengar. Men snyggast var ändå Erkki Tuomioja, för han hade en så välkammad frisyr.

Text: Ida Fellman

  • Sursiks hejarklack vid Stafettkarnevalen blev diskvalificerad

    Knuffande och bråk vid stadionporten.

    Det har aldrig hänt förut i stafettkarnevalens historia att en hejarklack har blivit diskvalificerad. Sursiks hejarklack blev den första men det finns en del frågetecken kring det skedda. Den incident som ledde till diskvalificeringen skedde redan klockan sju på lördagmorgon men det var först vid 17-tiden som arrangörskommittén gav beskedet om diskvalificeringen. I Sursiklägret var man inte medveten om att nånting var på gång utan körde för fullt med programmet på läktaren hela dagen.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet