Hoppa till huvudinnehåll

En sensommarstund

Ladan
I slutet av juli lägger sig en annan typ av sommar över tillvaron. Annat ljus, andra ljud o stillhet. Hussvalorna samlas, tar en paus. Njuter av ett solvarmt tak, njuter av att vara tillsammans och av att årets ungar snart är utflugna. Hussvalorna samlas, tar en paus, samtalar. Är det om vädret? Eller är det någonting djupare? Om livets mening? Kanske ett gruppsamtal om den nära förestående resan?

Ungar
Undrar om de snart flygfärdiga ungarna vet vilken resa de står inför? Att de ska korsa kontinenter...
När en sensommardag möter en sjunkande sol stillnar havet. Kärr– o spovsnäppor är färdiga med sommarens bestyr och inbjudna till den stilla föreställning som pågår när en solnedgång möter landskap. En bjudning, där stranden är ett upplyst palats. fyllt med havets alla läckerheter. En fest innan resan söderut.

Snäppor
När en sensommardag lägger sig att vila, då blir landskapet som olja, som en målning och det känns overkligt. Som om man tar ett steg ut ur verkligheten och inget blir riktigt som förut.

Redaktör: Tina-Marie Qwiberg
Foto: Hans Berggren
Bearbetning för webb: Anne Sjöblom

Fönster

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård

 • Grön och vit assiett på pinne i blomrabatt med texten 'Stjärnflocka' skriven tvärsöver.

  Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Grästrädgård med färggrannt målad dörr som portal i mitten

  Grästrädgården - det nya stenpartiet

  En lättskött trädgård som klarar sig i torrt och kargt läge.

  De flesta gräsarter är lättskötta och klarar sig på torra och karga platser. Gräs är fascinerande då det finns så många olika typer och i så många färgvarianter: låga, höga, robusta och späda. Det är bara att välja! Och bäst av allt är att det faktiskt går att skapa en hel trädgård med bara gräs.