Hoppa till huvudinnehåll

Henrik Tikkanen: Ur Georgsgatan

Georgsgatan är den fjärde delen i Henrik Tikkanens adresssvit. Vi hör här ett utdrag ur den, om barn, föräldrar och katastrofer.

Det korta utdraget ur Henrik Tikkanens bok Georgsgatan (1980) behandlar förmågan att älska sina barn och sina föräldrar.

"Jag hade älskat mina föräldrar, trots att de egentligen var helt omöjliga. Det gav mig ett visst hopp om att mina barn också skulle älska mig".

Vi ser Henrik Tikkanen gå genom Gamla kyrkans skvär. Tony Ilmoni läser.

Text: Ida Fellman

Kultur

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Folkomröstningen om EU

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja".

  Den 16 oktober 1994 sade Finland ett klart och tydligt "ja" till EU. I janauari följande år anslöt sig Finland, tillsammans med Sverige och Österrike till Unionen.

 • Eu - ja eller nej?

  Hårda förhandlingar.

  Förhandlingarna om villkoren för Finlands medlemskap i EU var hårda. Och vad skulle det innebära för Finland om de som bestämde skulle finnas i Bryssel?

 • Finland blir ett EU-land

  I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer.

  Under dagen efter EU-valet i dominerades nyhetssändningarna av valresultatet. I TV-nytt blir det både analyser av läget och intervjuer med vinnare och förlorare.

 • Väyrynen förhalade EU-beslutet i dagar

  Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

  I slutet av oktober 1994 hade folket sagt ja till EU-medlemskap. Men alla var inte nöjda. Paavo Väyrynen hörde till dem som sade sitt i riksdagen.

Nyligen publicerat - Arkivet