Hoppa till huvudinnehåll

De gröna framåt i Helsingfors

Då över 80 procent av rösterna räknats har de gröna gjort ett bra val i Helsingfors. Partiet har gått förbi sdp och är nu det andra största partiet i staden efter samlingspartiet.

De gröna har fått 22,9 procent av rösterna, en ökning på fyra mandat, vilket betyder 20 platser i fullmäktige. Medan sdp gått bakåt och förlorat hela fem mandat, de har nu 16 platser i fullmäktige. Samlingspartiet är fortsättningsvis det största och får 26 mandat, en ökning med ett mandat.

Vänsterförbundet kommer på fjärdeplats, men förlorar ändå ett mandat och får nu in sju ledamöter i fullmäktige.

Sfp är i Helsingfors, till skillnad från resten av landet, större än sannfinländarna. Partiet förlorar ändå ett mandat i fullmäktige, medan sannfinländarna har vunnit tre mandat. Sfp har nu fem platser i Helsingforsfullmäktige, mot sannfinländarnas fyra.

(Av Charlotta Hedman)

Läs också

Val

Nyligen publicerat - Val