Hoppa till huvudinnehåll

Pål Pressli och kärleken

I det här avsnittet av Pål Pressli Show blir Pål kär, och får träffa flera flickor, bl.a. Tavaramarkkinat och Vera Telenius.

Pål jagar han sin stora kärlek genom Helsingfors, äter hamburgare på Carrols och dansar tango med sitt alter ego till Olavi Virta.

Pål intervjuar Liisa Akimof och lyssnar på hennes band Tavaramarkkinat och deras sång Pentu.

Tyvärr går det ju inte så bra med hans kärleksaffärer. Av kärlek besviken han flyr till musiken igen, han torkar sina tårar med Vera Telenius Tanssi loppuun rakkauden, en underbar coverversion av Leonard Cohens "Dance Me to the end of love".

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Ge oss sexualupplysning!

  "Jag var 14 år när jag blev gravid."

  "Jag var 14 år när jag blev gravid, jag hade aldrig hört talas om preventivmedel." Så säger en anonym kvinna 1968.

 • Att vara en ogift ung mamma på ett mödrahem

  Vad gör man om man märker att man väntar barn 1980?

  Den månatliga skräcken för att vara gravid har inte försvunnit trots p-pillren. Och vad gör man om man märker att man väntar barn 1980? Om man inte har bostad, man eller jobb? För vissa kan Ensikoti vara en hjälp i nöden.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

Nyligen publicerat - Arkivet