Hoppa till huvudinnehåll

Luciadagen firades runt om i landet

Luciadagen firades på olika håll i landet på lördagen. Finlands Lucia, Sonja Sjöblom, 18, från Lovisa, kröntes i Domkyrkan i Helsingfors klockan 17.

En timme senare skred Finlands Lucia och hennes följe ned för domkyrkans trappor och tågade längs gatorna i Helsingfors centrum.

Under eftermiddagen hölls också en Luciaandakt i domkyrkan i Åbo och därefter följde kortege till gågatan. I Vasa gick ett luciatåg genom stan på eftermiddagen.


(Av Anne-Sofie Pesola)

 • Riko Eklundh: Det finns roligare saker än träning

  Svårt att komma igång med träningen? Här är några tips.

  Skådespelaren Riko Eklundh är missnöjd med sin kondition. Därför har han antagit utmaningen att under en veckas tid träna målmedvetet och försöka hitta en konditionsform han skulle gilla.

 • Kolik - när skriket tar över babylyckan

  Kolik hos småbarn är tufft och saknar botemedel.

  Ibland blir den efterlängtade babytiden en tuff prövning. Vetskapen om att kolik hos småbarn är övergående kan kännas som en klen tröst när man befinner sig mitt i en vardag av skrik.

 • Tre kvinnor på toppministerposterna i Norge

  På fredag utses landets första kvinnliga utrikesminister.

  Försvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) utses på fredag formellt till utrikesminister i Norge, rapporterar Norges TV2 och NRK. Erna Solberg (H) är statsminister och Siv Jensen (FRP) finansminister.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje