Hoppa till huvudinnehåll

Allvarliga fel i Internet Explorer

Internetanvändare varnas nu för att använda webbläsaren Internet Explorer. Microsoft har hittat allvarliga hål i programmet som gör att skadlig programvara kan ta sig in i datorn. Programmet ska inte användas förrän säkerhetsbristerna har reparerats, uppmanar webbsäkerhetsexperter.

Vissa versioner av webbläsaren har hål som gör att Internetbrottslingar kan komma åt information på datorn och bland annat stjäla lösenord eller bankuppgifter.

Microsoft undersöker problemet och ska snart släppa en uppdatering som kommer att täppa igen hålen.

Internet Explorer används av största delen av världens alla internetanvändare. Det är i version 7 av webbläsaren som felen upptäckts, den mest populära versionen av programmet. Microsoft varnar också för att andra versioner av Explorer kan innehålla fel och uppmanar användarna att vara försiktiga.

(Av Charlotta Hedman)

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes