Hoppa till huvudinnehåll

Sånger med Apa

"Apan hette Subadub....". Apa var en finlandssvensk barnmusikgrupp som var aktiv kring slutet av 1980-talet. Apa:s barnmusik har överlevt i flera generationer.

Namnet på sånggruppen bildades av gruppens namn bildades av initialerna på medlemmarnas förnamn (Anna Gullichsen, Pasi Hiihtola, Alvar Gullichsen). Även Peik Stenberg var i olika skeden inblandad.

Apa uppträder i Söndagsöppet först med "Subadub och Pär" (musik: Pasi Hiihtola, text: Anna Gullichsen), en fartfylld fantasiresa i rymden.

I "Min maskerad" (musik och text: Anna Gullichsen) fortsätter festen. Dessutom med ett vackert solo på tvärflöjt av Pasi Hiihtola

I Lilla O och Molly uppträder Alvar och Anna Gullichsen med Tå-sång. "Jag är ett barn på sju år, som inte har tvättat sina tår på fem år", sjunger de.

Andra kända Apa-sånger var bl.a. Hobbel-Bobbel, Tamburdraken och Vinterflugan Pekka.

Pasi Hiihtola och Peik Stenberg bildade sedan den smått legendariska gruppen Sås och Kopp som i någon mening var en fortsättning på Apa.

Text: Ida Fellman

Musik och underhållning

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet