Hoppa till huvudinnehåll

Även mikrobakad Runebergstårta är god

Hur bakar man Runebergstårtor egentligen? Se Matias Jungar baka tårtan i mikron och massproduktion av tårtor. Dessutom Fredrika Runebergs hemliga recept...

Matias Jungar, sedermera känd från köket på Strömsö bakar en Runebergstårta i mikron. Inte så konventionellt. Den blev god, men lite bränd, påpekar han.

Vi besöker en yrkesskola där man massproducerar Runebergstårtor.

Det går många legender om tårtan som Runeberg lär ha älskat. Att Fredrika Runeberg bakade dem på smulor och överblivet bröd. Och skall det vara rom i dem eller inte? Här får vi höra Fredrika Runebergs ursprungsrecept på tårtorna, eller bakelserna som de kallades.

Tv-mat och mat-tv

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet