Hoppa till huvudinnehåll

Styrelsen i Ingå vill lägga ner skolor

Solberg och Barösund skolor i Ingå ska stänga i höst. Det föreslår kommunstyrelsen för fullmäktige. Styrelsen röstade om nedläggningarna efter ett motförslag från Svenska folkpartiets Ingrid Träskman.

Träskman föreslog att Barösund skola inte läggs ner och att Solberg skola stängs från och med hösten 2010. Det här understöddes av Obundnas Terhi Anttila.
Omröstningen slutade 5-5 så ordföranden Teresa Grönholms (Saml) röst avgjorde. Det var alltså fem SFP:are och en Obunden som ville att Barösunds skola ska vara kvar.

Förslaget är att eleverna i Barösunds elevupptagningsområde ska till Kyrkfjärdens skola och att eleverna som nu går i Solberg skola ska till Degerby skola från och med i höst.
(Av Marica Hildén)

 • Fotbollsherrarna avslutar VM-kvalet – Fredrik Jensen med i U21-truppen

  Den tidigare VPS-spelaren Pyry Soiri med i A-landslaget.

  Fotbollslandslaget avslutar VM-kvalet med matcher mot Kroatien och Turkiet. Den tidigare VPS-spelaren Pyry Soiri finns med i A-landslagstruppen, medan Fredrik Jensen tar klivet ned till U21-landslaget som möter Polen och Danmark i sitt EM-kval.

 • Svar: Programmen finns kvar med nya sändningstider

  Svenska Yles tv- och radiochef svarar på en HBL-insändare.

  Mia Lindholm frågade i HBL, Västra Nyland och Östnyland den 19.9 vart de populära svenska prime time-programmen på Yle Fem tagit vägen. Tv- och radiochef Unni Malmgren från Svenska Yle svarar.

 • Forskare: Krisinformationen efter Åboattacken var inte lugn

  Till och med regeringen kom med motstridiga budskap.

  Myndigheter och beslutsfattare misslyckades med att ge en lugn krisinformation efter knivattacken i Åbo. Den bedömningen gör Salli Hakala, forskare i kriskommunikation vid Helsingfors universitet.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Västnyland