Hoppa till huvudinnehåll

Styrelsen i Ingå vill lägga ner skolor

Solberg och Barösund skolor i Ingå ska stänga i höst. Det föreslår kommunstyrelsen för fullmäktige. Styrelsen röstade om nedläggningarna efter ett motförslag från Svenska folkpartiets Ingrid Träskman.

Träskman föreslog att Barösund skola inte läggs ner och att Solberg skola stängs från och med hösten 2010. Det här understöddes av Obundnas Terhi Anttila.
Omröstningen slutade 5-5 så ordföranden Teresa Grönholms (Saml) röst avgjorde. Det var alltså fem SFP:are och en Obunden som ville att Barösunds skola ska vara kvar.

Förslaget är att eleverna i Barösunds elevupptagningsområde ska till Kyrkfjärdens skola och att eleverna som nu går i Solberg skola ska till Degerby skola från och med i höst.
(Av Marica Hildén)

 • Blomhav efter terrorattacken i Manchester den 23 maj 2017. Många av offren var unga eller barn.

  Terrorattacken i Manchester: Gärningsmannen identifierad, polisen utreder om han fick hjälp

  Läs en sammanfattning av det vi vet om dådet i Manchester.

  Polisen har meddelat att den misstänkta självmordsbombaren är 22-åringen Salman Abedi. Han uppges ha varit känd av polisen och säkerhetspolisen sedan tidigare, men ska inte ha varit del i en aktiv utredning eller bedömts som en risk. 22 personer dog i terrorattacken och flera av offren är barn eller unga.

 • Ingången till barnpsykiatriska polikliniken vid Vasa centralsjukhus.

  Barnpsykiatriska avdelningen vid VCS får ha kvar dygnetruntvård

  Centraliseringsförslag väckte kritik och skepsis.

  Dygnetruntvården vid den barnpsykiatriska avdelningen vid Vasa centralsjukhus får fortsätta som förr. I regeringens förslag till centralisering av vården skulle vården ha koncentrerats till universitetssjukhusen.

 • Ett bildcollage med tre bilder, två av byggnader och ett av järnvägsspår, och ovanpå det en grafisk bild av en ordförandeklubba samt grafiska personfigurer med procenttecken på sina magar.

  SDP bildade koalition med småpartier i Raseborg

  Koalition 17 vill ha bredare axlar.

  SDP i Raseborg bildar tillsammans med Samlingspartiet, Vänsterförbundet och Sannfinländarna ett samarbete kallat koalition 17. SDP:s Nina Wessberg säger att det handlar om att ha en bättre förhandlingsposition mot De gröna och SFP som har ingått samarbete.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland