Hoppa till huvudinnehåll

Spaghettifågelbo och igelkottspäron

Spaghettifågelbo med korv och ärter, rödkålssallad och igelkottspäron med kinuskisås. Det är gott, lättlagat och hälsosamt, berättar Ebba i köket.

Mums var ett program där barn lärde sig laga mat och baka. I det här avsnittet lär sig Tony att laga enkel mat.

Den mesta av tiden tillbringar Tony och Ebba Åhman med salladen. Den är viktig och hälsosam. Idag gör de rödkålssallad med äpple.

Huvudrätten kallar Ebba ett "Fågelbo". Den består av spaghetti, klippta knackorvar, frysta ärter och grönsaker.

Ebba tillåter också barnen att frossa lite "om man minns att genast tvätta tänderna". Tony och Ebba gör nämligen igelkottspäron till efterrätt. Det är inlagda päron med flagad mandel och kinuskisås.

Alla rätter har noggranna recept och förklaringar och inbjudande enkla råd.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.