Hoppa till huvudinnehåll

La Rambertia alpträdgård

Edelweiss

La Rambertia är en unik alpträdgård i västra Schweiz. Den finns på 2000 meters höjd i Rochers-de-Naye strax öster om staden Montreux i de schweiziska alperna. Trädgården är öppen från mitten av juni till mitten av september och nås bäst med bergsbanan från Montreux.

La Rambertia i Montreux
Trädgården grundades för över hundra år sen för att slå vakt om den rara bergsväxtligheten i Europa, med tonvikt på Schweiz. Där finns ett tusental olika växtarter, bland dem edelweiss från Himalaja, Japan, Sibirien och Kina.
Förunderligt vacker.
» Info om La Rambertia på myswitzerland.com (på engelska)

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder

Spektakulär vy från trädgården
(Expert: Eva Vikstedt)

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård