Hoppa till huvudinnehåll

La Rambertia alpträdgård

Edelweiss

La Rambertia är en unik alpträdgård i västra Schweiz. Den finns på 2000 meters höjd i Rochers-de-Naye strax öster om staden Montreux i de schweiziska alperna. Trädgården är öppen från mitten av juni till mitten av september och nås bäst med bergsbanan från Montreux.

La Rambertia i Montreux
Trädgården grundades för över hundra år sen för att slå vakt om den rara bergsväxtligheten i Europa, med tonvikt på Schweiz. Där finns ett tusental olika växtarter, bland dem edelweiss från Himalaja, Japan, Sibirien och Kina.
Förunderligt vacker.
» Info om La Rambertia på myswitzerland.com (på engelska)

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder

Spektakulär vy från trädgården
(Expert: Eva Vikstedt)

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård

 • Grön och vit assiett på pinne i blomrabatt med texten 'Stjärnflocka' skriven tvärsöver.

  Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Grästrädgård med färggrannt målad dörr som portal i mitten

  Grästrädgården - det nya stenpartiet

  En lättskött trädgård som klarar sig i torrt och kargt läge.

  De flesta gräsarter är lättskötta och klarar sig på torra och karga platser. Gräs är fascinerande då det finns så många olika typer och i så många färgvarianter: låga, höga, robusta och späda. Det är bara att välja! Och bäst av allt är att det faktiskt går att skapa en hel trädgård med bara gräs.