Hoppa till huvudinnehåll

La Bambouseraie - bambuseraljen

La Bambouseraie

Den unika bambuseraljen i södra Frankrike är resultatet av en excentrisk människas djärva projekt för 150 år sen. Här står 700 000 bambustammar av över 100 olika bambuslag och bildar en vidunderligt vacker grön djungel.

La Bambouseraie på kartan
Skuggiga alléer leder fram till näckrosprydda dammar, konstverk glimmar fram bland hemlighetsfulla bambudungar. Efter en promenad genom de 35 hektaren bambuskog är man mogen för en lunch på lite fräscha bambuskott innan man frestas köpa en flöjt eller ett fat gjort av bambu. Eller varför inte en liten bambuplanta från plantskolan bredvid...
Imponerande.
» www.bambouseraie.fr (på franska och på engelska)

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder

La Bambouseraie
(Expert: Eva Vikstedt)

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård