Hoppa till huvudinnehåll

La Bambouseraie - bambuseraljen

La Bambouseraie

Den unika bambuseraljen i södra Frankrike är resultatet av en excentrisk människas djärva projekt för 150 år sen. Här står 700 000 bambustammar av över 100 olika bambuslag och bildar en vidunderligt vacker grön djungel.

La Bambouseraie på kartan
Skuggiga alléer leder fram till näckrosprydda dammar, konstverk glimmar fram bland hemlighetsfulla bambudungar. Efter en promenad genom de 35 hektaren bambuskog är man mogen för en lunch på lite fräscha bambuskott innan man frestas köpa en flöjt eller ett fat gjort av bambu. Eller varför inte en liten bambuplanta från plantskolan bredvid...
Imponerande.
» www.bambouseraie.fr (på franska och på engelska)

TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder TrädgårdsbilderTrädgårdsbilder

La Bambouseraie
(Expert: Eva Vikstedt)

Trädgård

Nyligen publicerat - Trädgård

 • Grön och vit assiett på pinne i blomrabatt med texten 'Stjärnflocka' skriven tvärsöver.

  Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Grästrädgård med färggrannt målad dörr som portal i mitten

  Grästrädgården - det nya stenpartiet

  En lättskött trädgård som klarar sig i torrt och kargt läge.

  De flesta gräsarter är lättskötta och klarar sig på torra och karga platser. Gräs är fascinerande då det finns så många olika typer och i så många färgvarianter: låga, höga, robusta och späda. Det är bara att välja! Och bäst av allt är att det faktiskt går att skapa en hel trädgård med bara gräs.