Hoppa till huvudinnehåll

De e en kova city, sidu - berättelser om mobbning blir tyvärr aldrig inaktuella

Wiljam (Christoffer Leka) och hans familj har flyttat. Wiljam har bytt skola och har inte fått nya vänner. I sin ensamhet blir han dessutom utsatt för ett gäng elaka pojkar.

Killgänget hotar honom och kräver honom på pengar. Han börjar ta pengar hemifrån, men när det inte räcker är butikssnattning den enda möjligheten.

Men så blir Wiljam fast.

Manuset till pjäsen om mobbning är skriven av Rainer Alander. Tyvärr blir ju temat aldrig inaktuellt. Texten har bearbetats och regisserats av Helen Elde.

Korta klipp ur serien:

Drama i tv och radio

Kultur

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

 • Svetlana Aleksijevitj om sovjetmänniskan efter Tjernobyl

  Svetlana Aleksijevitj talar om sovjetmänniskan 1998.

  Den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj vill ge så kallade “vanliga människor” en röst i litteraturen. Inför varje verk har Aleksijevitj samtalat med hundratals personer om livet i och efter Sovjetunionen. Här diskuterar hon 1998 om Vitrysslands historia och framtid.

 • Att leva i Tjernobyls skugga

  I Pripjat och Ditjatk på 2000-talet.

  I dag breder ödemark ut sig kring Tjernobylkraftverket. På tjugo år har städerna kring kärnkraftverket börjat återgå till naturen. Trots det finns det fortfarande folk som väljer att bo kvar nära Tjernobyl.

Nyligen publicerat - Arkivet