Hoppa till huvudinnehåll

Vilda Visare ville visa matematikens spännande värld

Vilda visare, 1979
Mikael Huldén framför kartan till De Vilda Visarnas land, 1979 Vilda visare, 1979 Bild: Yle videostill barnprogram,1979,Antonia Ringbom,Vilda visare,Mikael Huldén,antonia zilliacus målning

Från en tråkig matematiklektion får vi resa på fartfyllt fantasiäventyr. I serien Vilda Visare beger vi oss till ett spännande och kusligt land.

Du hittar alla delar på Arenan.

Serien Vilda Visare tar avstamp i ett vanligt klassrum. För varje del får vi lära oss en matematisk ekvation. Men när klockan ringer rullar läraren (Mikael Huldén) ut kartan över De Vilda Visarnas Land (ritad av Antonia Ringbom).

I De Vilda Visarnas land finns Vägens början, Lömskhetens kärr, Fåfängans höjder, den Svarta Mjölnaren och Klockan, som hela tiden tickar, men saknar visare.

I De Vilda Visarnas land irrar Leonard (Rabbe Smedlund) som är noggrann och ordentlig. Han har en färdkamrat, handdockan Jansson. Leonard skall hitta nyckeln till klockan

Men Viola (Marina Motaleff) vill vara fri och utan tid, så hon försöker sabotera hans planer.

De får stå ut med många strapatser, allt medan den Svarta Mjölnaren (Kari Saastamoinen) skrattar och slår volter.

Men Viola och Leonard lär sig att man måste samarbeta för att uppnå något.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.