Hoppa till huvudinnehåll

Trycka egna papper till små häften

Trycka egna papper till små häften

Att trycka egna papper för olika hobbyalster och scrapbooking är både enkelt och roligt. Med hjälp av olika stämplar och olikfärgade stämpeldynor kan man lätt skapa personliga papper. Av endel av pappren gjorde Lee små häften för anteckningar, minnen, skisser, osv.

Lee med det självtryckt papper
Det här behöver du:

  kartong
  stämplar (trä och/eller silikon)
  stämpeldynor
  sidenband
  lim
  vanligt skrivpapper
  stansapparat

Gör så här:

Stämpel

1. Välj färg på kartongen och stämpla med önskade stämplar. Om man har många olika silikonstämplar kan man arrangera dem på akrylplattan till en liten helhet som man trycker upprepade gånger. Du kan också stämpla med olika färger på samma papper.

Tryckta papper

2. Låt pappren torka.

Utskurna blad

3. Klipp eller skär till mellanblad att skriva på.

Vik kartongen runt bladen

4. Mät kartongen, klipp till och vik runt mellanbladen. Vik kartongen så att den går 1,5-2cm över mellanbladen på framsidan och fortsätter bakom och runt över igen till framsidan och klipp till kartongen så att den går att sticka in under den lilla biten, så låses locket.

Stansa fast

5. Stansa ett par stansar (för att fästa kartong och mellanblad) på den lilla vikta fliken så att blocket hålls ihop. Men stansa inte fast framsidan av kartongen för den fliken ska vara lös så att man kan öppna blocket.

Dekorera

6. Dekorera med sidenband, etiketter och annat fint.

(Expert: Lee Esselström)

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk

 • Sommarspel i tomtedräkt

  Dags för lite tomtar i trädgården!

  När värmen så småningom kommer vill vi gärna vara tillsammans. Hänga, äta och varför inte leka också? Skapa eget sommarspel med några plastflaskor innan de slängs bort!

 • Sy en mjuk docka

  Gör själv en mysig kompis.

  Här får du sömnadstips oberoende hurudan mjukis du vill sy. Använd Lees mönster eller rita ditt eget.

 • Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Lär dig sy kläder själv - Lees samlade länkar

  Massor av tips för dig som vill sy kläder.

  Här finns allt du behöver veta för att sy kläder själv. Tips på hur man hittar och ritar mönster. Sömnadstrix och anvisningar för både tröjor, byxor, kjolar och klänningar.

 • Sy kjol till liten och stor

  Samma mönster i dockstorlek eller XXL.

  Här lär vi dig knepen för att snabbt och enkelt göra sommarens skönaste kjol själv. Allt du behöver veta är två matematiska räknesätt så sitter kjolen perfekt oberoende om du syr till en liten docka, ett barn eller vuxen.

 • Penseltuppar

  Det finns en tupp i varje gammal pensel!

  Gamla obrukbara penslar får nytt galet liv som tuppar med attityd!

 • Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

  Fyra finurliga kvinnor visar sina bästa tips till påsk.

  En kaninmössa, ljus stöpta i äggskal med snygga ägghållare till, ett fågelbo med vårblommor samt ett bordsarrangemang med påskkänsla bjuder våra bloggande gäster på.

 • Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial

  Ta fram din inre florist, lättare än såhär blir det inte.

  Sandra Neuman gör påskens bordsarrangemang med mossbollar på bricka, videkvistar, fjädrar och till högtiden passande blommor.

 • Ljus i äggskal och ägghållare av träkulor

  Fiffig återanvändning av äggskal och ljusstumpar.

  Sandra Sund bjuder på ägghållare som även kan användas som servettringar. Här blir ägghållarna av träkulor dessutom ljushållare eftersom hon stöpt ljus i äggskal.

 • Fågelbo av björkris

  Så gör du ett enkelt bo t.ex. för påskäggen.

  Ägg, fjädrar och kycklingar hör påsken till och då känns det naturligt att också ta med fågelbon i sammanhanget. Nina Överholm gör bon av björkris, utsmyckade med fjädrar och växter.