Hoppa till huvudinnehåll

Krismöte gav inget resultat

Formel Ett GP 2009 i Australien
Formel Ett GP 2009 i Australien Bild: EPA melbourne

Internationella bilsportförbundet FIA:s möte med intressebevakarföreningen FOTA och Bernie Ecclestone, delägare i de kommersiella rättigheterna för F1 gav inte önskat resultat. Enligt FIA: ordförande Max Mosley måste nu stallen fundera på deras ståndpunkter på nytt.
Ett flertal av F1-stallen har meddelat att de drar sig ur serien inför nästa säsong om FIA verkställer planerna på ett frivilligt budgettak på 40 miljoner euro. De stall som överskrider budgettaket tvingas i stället använda begränsade tekniska lösningar.

Bland F1-stallen har Ferrari, Renault, Red Bull och Toyota motsatt sig FIA:s planer. Stallen måste ge besked senast den 29 maj om de vill delta i serien nästa säsong.

(Av Martin Lundberg)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport