Hoppa till huvudinnehåll

En dag i Dragsvik

Carl Mesterton har följt med en vardag vid Nylands Brigad i Dragsvik. Vi får också höra omgivningens reaktioner på bombningar i Syndalen.

Vardagen är den andra lik, dag efter dag, år efter år. Vi får höra om Nylands brigad och följa med på fanhissning samt militärövning i Syndalen med bombningar och kaffekokning.

Men beväringarna har också permission. Den kan man fördriva genom att hänga i gathörnen, ragga eller sitta på kafé med någon utvald.

Dock är det nog onödigt att ta sig in till stan när garnisonen bjuder på underskön natur, idrottshall och sjukhus, påpekar redaktören.

I det andra klippet får vi höra några kritiska röster som inte gillar manövrarna och bombningarna i Syndalen. "Det är ju som under kriget och man får hål i åkrarna".

Men Carl Mesterton lyckas nog hitta folk som gillar garnisonen också. Fru Helmi Mattila tycker det är lugnt och bra i Täktom. Och ingenjör Grönblom vid Koverhar har valt grannen med omsorg.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Trattkantarellsås över öppen eld

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

    En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

  • Undvik giftiga svampar!

    Vita svampar skall man lämna i skogen.

    Undvik alla vita svampar. Och lär dig ordentligt vilka svampar som är giftiga. Osäkra svampar kan man lägga i en plastpåse eller lämna i skogen. Det är svampexperternas råd.

Nyligen publicerat - Arkivet