Hoppa till huvudinnehåll

Finsk seger på gaffeln

Mikko Hirvonen, Akropolisrallyt
Mikko Hirvonen, Akropolisrallyt Bild: EPA/NIKOS MITSOURAS hirvonen

Jari-Matti Latvala leder alltjämnt VM-rallyt på Sardinien före Mikko Hirvonen som skuggar på 19 sekunders avstånd. Fransmannen Sebastien Loeb jagar på fjärde plats, men åkte på en punktering på den elfte specialsträckan.

Mikko Hirvonen var snabbast på lördagens första och fjärde spceialsträcka medan Sebastien Loeb klockades för den snabbaste tiden på lördagens andra och tredje sträcka. På den tredje sträckan på lördagen hade Loeb problem med bromsarna och fick dessutom ett tio sekunders tidsstraff för att ha försenat sig från starten.

Latvala bäst på fredag

Jari-Matti Latvala ledde VM-rallyt på Sardinien före Mikko Hirvonen efter den första dagens sex specialsträckor. Latvala var snabbast på fyra sträckor under fredagen och hade en knappt 40 sekunders marginal till Hirvonen inför lördagens sträckor. Sebastien Loeb var trea.

VM-rallyt på Sardinien

Ställningen efter 12/17 specialsträckor:

1. Jari-Matti Latvala Ford 2.58.03,5

2. Mikko Hirvonen Ford + 9,9

3. Petter Solberg Citroen + 1.12,6

4. Sebastien Loeb Citroen + 1.14,8

5. Jevgeni Novikov Citroen + 2.46,0

6. Matthew Wilson Ford + 4.32,8

7. Khalid Al Qassimi Ford + 6.19,5

8. Daniel Sordo Citroen + 8.38,8

9. Henning Solberg Ford +12.30,1

Under lördagen körs totalt sex specialsträckor medan de fem avslutande specialsträckorna körs på söndagen.
(Av Nicke Packalen)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport