Hoppa till huvudinnehåll

Hemgård

Hemgård står inför en generationsväxling. Axel och Ester vill att deras son Tom skall ta över gården, men Toms bror Kaj vill också ha sin del av kakan.

Hemgård är en dramaserie i fyra delar, i regi av Sven Sid och med manus av Bebbe Sundström. Serien handlar om hur Axel och Ester låter sin son Tom ta över Hemgården.

Mycket är på gång. Toms bror Kaj har tillsammans med sin hustru Gunilla planer att köpa en större lägenhet, där barnen skulle ha mera rum. Priset på bostaden är 850 000 mark, men de har inte råd att ta ett allt för stort lån.

En av invånarna i byn, Per, försöker med sin svaga finska tjata bort arbetare från Imatran Voima från sin gård. Han tycker också att han snart kunde sluta leva ungkarlsliv.

Dessutom har Hemgård fått nya grannar. Lillgård ägs nu av diplomingenjör Rikhard Kandolin. Tillsammans med sin fru Ulla har Rikhard planer på att använda odlingsmarken för biodynamisk odling.

Text: Atte Heikkinen

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.