Hoppa till huvudinnehåll

Relationship status

För några veckor sedan bytte jag min relationship status på facebook från single till att det inte står någonting alls, blank. Nästa gång jag loggade in hade jag 24 notifications. Alla notifications var typ ”varför har du inte berättat nåt åt mig?”, ”vem är han?”, ” who is the lucky guy?”.

Relationship status på facebook är, varje singelkvinnas, rynkframkallare. Det är otroligt kul att förklara varför det står att man är ihop med någon i news feed fastän man fortfarande är lika singel som den sista kakbiten ingen vågar ta.

Egentligen står det att jag inte längre är listad som singel. Alla uppfattar det direkt att jag ihop med någon. Egentligen borde det stå ”Anne Ekholm does not want to be single anymore”

FATTA! Jag orkar inte längre med frågan ”varför är du fortfarande singel?”. Jag orkar inte längre med the good guys och deras funderingar om varför jag inte vill ha dem. Jag orkar inte längre vänta på den dagen jag med ett stolt och glatt leende kan ändra mitt relationship status till ”in a relationship with …”. Därför fyllde jag i blank istället för single.

En kille jag dejtade hade på sin profil tydligt och klart ordet single. Det störde mig varje gång jag gick in på hans profil. Jag ville bara att han skulle fylla i mitt namn där. Så jag bytte min status tillbaka till single för att han skulle inse hur jobbigt det var.

Nästa gång jag loggade in hade jag inboxen full med ”vad hände?”, ”var han otrogen?” och ”du kommer att hitta någon mycket bättre”. Såklart hade facebook rapporterat ”Anne Ekholm is now single” till alla mina vänner och t.o.m. satt ett brustet hjärta bredvid. Jag som bara hade ändrat från blank till single!

En kompis till mig gjorde en påhittad profil och satte den profilens namn i sitt relationship status bara för att få det ifyllt. Nu tänker jag också göra en profil som heter Mr. Perfect.

Halåååå allihopa: Anne Ekholm and Mr. Perfect is now in a relationship (och ett helt hjärta bredvid).

Nyligen publicerat - X3M