Hoppa till huvudinnehåll

Trädgårdsradion med Udo och Aagot

Aagot Jung, 1989
Aagot Jung, 1989 Bild: Yle bildtjänst, Kalevi Rytkölä 1989

"Kära lyssnare, nu har jag skaffat mig en damm", berättar Aagot Jung. Dessutom svarar hon och Udo Drude på lyssnarnas frågor om trädgårdar.

Aagots Jung älskade trädgårdsprogram fick sin början i radio på 1970-talet under namnet Trädgårdsradion. Här får vi höra karakteristiska sändningar med Aagot Jung och Udo Drude, som var Aagot Jungs mångåriga medarbetare.

Udo Drude och Aagot Jung sitter i Aagots trädgård och diskuterar Aagots nya projekt: en damm. Udo är ganska förskräckt över hur Aagot far fram.

I Trädgårdsradion från augusti 1984 svarar Udo Drude och Aagot Jung på lyssnarnas frågor. Vi får höra om rododendron, rosor, sparris och annat som berör trädgårdar. I synnerhet som solen äntligen har kommit fram.

Nu är det en fröjd att odla!

Och Udo Drude förundras över att Aagots buskar blivit riktigt snygga efter att hon klippt ned dem: "Det såg rent av förskräckligt ut". "Men bra blev det", kontrar Aagot lugnt.

Men hur gick det när Aagot Jung skulle plantera ut guldfiskar i sin lilla trädgårdsdamm?

Sommaren 1982 var en dålig sommar, kall, blåsig och torr. I Trädgårdsradion diskuterar Aagot Jung och Udo Drude nyttoväxter och grönsaker. Vi får höra om olika sallatssorter, dill, rättika, kålrabbi och kinakål.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.