Hoppa till huvudinnehåll

Helkama Velox säger upp 19 anställda

Cykelhjul hänger på rad i verkstaden
Cykelhjul hänger på rad i verkstaden Bild: YLE/ Maria Helsing cykelhjul

Cykeltillverkaren Helkama Velox i Hangö säger upp 19 personer inom produktionen och permitterar hela personalen i två veckor. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna som avslutades i fredags. Vd Jari Elamo informerade personalen på tisdagen. 10 av de uppsagda har möjlighet till olika pensionsarrangemang. Några av de uppsagda kan erbjudas annat jobb vid Helcama Bica i Hangö eller St Karins. Permitteringarna ska vara slutförda före slutet av januari 2010. Efter uppsägningarna kommer Helkama Velox att ha en personal på cirka 60 personer. Målet är att cykeltillverkningen hålls kvar i Finland.
(Av Helena Rosenblad)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland