Hoppa till huvudinnehåll

Lagerblom: Finland klart bättre

Jessica Lagerblom, expertkommentator
Jessica Lagerblom, expertkommentator Bild: YLE lagerblom

Yle Sportens expertkommentator Jessica Lagerblom anser att Finland var klart bättre än Holland och lyckades tidvis dominera onsdagens match. Hon gladdes också åt Laura Österbergs Kalmaris målskytte, men oroar sig samtidigt över backlinjens instabilitet.

Jessica Lagerblom (f. Thorn) spelade själv EM 2005 och jobbar nu under EM för Yle Sporten. Hon hoppas att Michael Käld vågar experimentera och ta lite risker i den betydelselösa matchen mot Ukraina.

Hittills har laget inte behövt ta ut sig helt i turneringen.

- Det har gått överraskande lätt för våra damer hittills, men laget är också bättre än vad det var för fyra år sedan. Det känns som att damerna inte behövet ta till det sista reserverna. Vi spelar på 90 procent, men laget har potential och jag hoppas det lossnar, säger Lagerblom.

(Av Antti Koivukangas)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport