Hoppa till huvudinnehåll

Barösund har fått en egen radio

Pia Lindman
Pia Lindman Bild: YLE/Malin Lindholm pia lindman

Konstnären Pia Lindman har börjat göra Barösunds radio som för tillfället fungerar i form av en nätsida där man kan gå in och blogga och lyssna på olika inslag. I framtiden finns det planer på att Barösunds radio skall få en egen radiokanal.

- Syftet är att stärka de sociala kontakterna och kommunikationen mellan de här olika grupper av människor som har anknytning till Barösund, säger Lindman.

Pia Lindman vill att Barösunds radio skall fungera så att vem som helst kan kontakta henne och komma och låna bandspelare av henne och göra radioprogram.

En mast skulle vara mycket viktig att få till Barösund, säger Lindman, så radion skall kunna fungera som en "riktig" radio och även båtar som passerar Barösund skall hitta kanalen och på så sätt ta del av vad som pågår i Barösund och kanske bli mera engagerade i orten.


(Av Malin Lindholm)

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland