Hoppa till huvudinnehåll

Trattkantarellsås över öppen eld

En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

Bertel Lindvik sitter med redaktörerna Göran Palm och Stefan Jansson vid en lägereld. De har hittat trattkantareller och skall tillreda dem.

När svampen har rensats steker man den i torr panna så att vattnet avdunstar, sedan lägger Bertel Lindvik i en stor klick smör och rör om.

Om man vill kan man hälla i grädde och sedan låta såsen puttra. "En god sås reder sig själv", påpekar Bertel Lindvik, inget mjöl behövs.

När såsen är klar häller man den på bröd och njuter.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.