Hoppa till huvudinnehåll

Soc&kom trivs på Centrumcampus

Nya Soc & Kom
Nya Soc & Kom Bild: Yle kom

Studerande och personalen vid Svenska social- och kommunalhögskolan är nöjda med flytten till Centrumcampuset.

Soc & koms nya hus i Kronohagen blev klart till terminsstarten och nu ligger den svenska enheten på promenadavstånd från flera andra fakulteter, universitetsbiblioteket, språkcentret och andra universitetsbyggnader.

Det fördelaktigare läget gör det lättare för de studerande att välja andra biämnen än de som undervisas vid Soc & kom. Då Soc & kom låg i Tölö kändes resten av universitetet mera avlägset och det var svårare att kombinera ämnesstudeierna med biämnesstudier i centrum.

Rektor Henrik Hägglund anser att Social- och kommunalhögskolans flytt in till Kronohagen är till fördel både för högskoleenheten och för resten av det tvåspråkiga Helsingfors universitet, som ibland upplevs vara ganska finskt.

Vid Svenska social- och kommunalhögskolan kan man studera journalistik, rättsvetenskap, sociologi, socialpsykologi och psykologi, socialt arbete, statskunskap och socialpolitik.
Det är en svenskspråkig enhet med vissa kurser som ges på engelska.

I Närbild på söndag 19:55 i FST5 kan du se ett inslag från Soc & kom.

(Av Victoria Wirén)

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen