Hoppa till huvudinnehåll

Din vredes dag filmas

Din vredes dag berättar om människoöden i ett Helsingfors under lilla ofreden. Åke Lindman regisserade ett tv-drama efter Barbara Winckelmanns roman. Här följer vi med då den sista scenen filmas

Det tog ett år att filma Din vredes dag. Redaktör Kenneth Stambej är med då man filmar scener i kulisser som föreställer det som senare kom att bli Senatstorget i Helsingfors.

Kriget var snöpligt för svenskarna och man vill inte så mycket tala om det, påpekar regissör Åke Lindman. Han har gillat att filma Din vredes dag. Den påminner på sätt och vis om Stormskärs Maja. Också här är kärlekshistorien viktig.

Redaktör Stambej frågar skådespelarna hur känns att vara med. Johan Portin, som spelar Ontrej säger att det är nytt och roligt och att det nog säkert blir hans största roll.

Leif Wager menar däremot att han igen gör samma gamla roll som alltid.

 • Efterlysningen 19.6

  Bland annat båtmotorer, vaktlar och diskbänkar efterlystes.

  Båtmotorer, vaktlar, diskbänkar, brädor och en gungstol fanns bland efterlysningarna den här gången. En traktorgräsklippare och en gammal mjölkkärra skänktes bort. Här hittar du alla kontaktuppgifter.

 • Nico Rönnberg inför Champions League-lottningen: "Man vill gärna ha en blandning: riktigt bra lag och lag som man på pappret har en chans mot"

  Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå.

  Riihimäkilaget Cocks får i höst spela handboll på internationell toppnivå. Om en vecka lottas grupperna i Wien och i september uppfylls en dröm för Cocksspelaren Nico Rönnberg. Tittar man på lagen så håller de sämre lagen i Champions League samma nivå som lag som vi redan har mött i EHF-cupen, säger han till Yle Sporten.

 • Krämig rågstuvning

  Använd råg som ett inhemskt alternativ till ris.

  Vi borde använda mera av våra inhemska sädesslag som ersättning för till exempel ris. Rågstuvningen går att använda som tillägg till det mesta och är mättande.

 • Gör den smakrikaste grönsaksbuljongen själv

  Grönsaksbuljong används som bas i många rätter.

  Grönsaksbuljong är enkelt att göra och den blir absolut mest smakrik när man gör den själv. Grönsaksbuljong används som bas i många rätter och vår buljong är också både god och hälsosam att dricka som den är.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet