Hoppa till huvudinnehåll

Din vredes dag filmas

Din vredes dag berättar om människoöden i ett Helsingfors under lilla ofreden. Åke Lindman regisserade ett tv-drama efter Barbara Winckelmanns roman. Här följer vi med då den sista scenen filmas

Det tog ett år att filma Din vredes dag. Redaktör Kenneth Stambej är med då man filmar scener i kulisser som föreställer det som senare kom att bli Senatstorget i Helsingfors.

Kriget var snöpligt för svenskarna och man vill inte så mycket tala om det, påpekar regissör Åke Lindman. Han har gillat att filma Din vredes dag. Den påminner på sätt och vis om Stormskärs Maja. Också här är kärlekshistorien viktig.

Redaktör Stambej frågar skådespelarna hur känns att vara med. Johan Portin, som spelar Ontrej säger att det är nytt och roligt och att det nog säkert blir hans största roll.

Leif Wager menar däremot att han igen gör samma gamla roll som alltid.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

  • Julkalender med Bärtil (2006)

    På en äng vid en väg bor fåret Bärtil.

    På en äng vid en väg bor fåret Bärtil. Han och hans vänner Isa Gris, Älgen och flera andra väntar på snön och på julen. Och är det tomtar som tassar i stugan?

  • Tomteskolan (1997)

    I Tomteskolan är det nästan panik. Vart försvinner tomtarna?

    I Tomteskolan är det nästan panik. Hur skall nissarna hinna bli utbildade tomtar? Vart försvinner tomtarna? Vem sätter ut trollringar? Och varför är magister Fabian så konstig?

Nyligen publicerat - Arkivet