Hoppa till huvudinnehåll

Din vredes dag filmas

Din vredes dag berättar om människoöden i ett Helsingfors under lilla ofreden. Åke Lindman regisserade ett tv-drama efter Barbara Winckelmanns roman. Här följer vi med då den sista scenen filmas

Det tog ett år att filma Din vredes dag. Redaktör Kenneth Stambej är med då man filmar scener i kulisser som föreställer det som senare kom att bli Senatstorget i Helsingfors.

Kriget var snöpligt för svenskarna och man vill inte så mycket tala om det, påpekar regissör Åke Lindman. Han har gillat att filma Din vredes dag. Den påminner på sätt och vis om Stormskärs Maja. Också här är kärlekshistorien viktig.

Redaktör Stambej frågar skådespelarna hur känns att vara med. Johan Portin, som spelar Ontrej säger att det är nytt och roligt och att det nog säkert blir hans största roll.

Leif Wager menar däremot att han igen gör samma gamla roll som alltid.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Höstvisa med Bo Andersson

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna..."

  "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörkna minut för minut...." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Höstvisa med Cumulus och von Weymarn

  Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött

  "Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött, nu blir kvällarna kyliga och sena..." Erna Tauros och Tove Janssons vemodiga Höstvisa är en sång som väl varje finlandssvensk har sjungit.

 • Trattkantarellsås över öppen eld

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv!

  En korg full med trattkantareller man har plockat själv, en stekpanna, en lägereld och smör. Det är allt man behöver för en underbar måltid i skogen.

Nyligen publicerat - Arkivet