Hoppa till huvudinnehåll

"En helt vanlig tisdag" behandlar temat otrohet utgående från helt vanliga personer

Hon - en frånskild ensamstående mamma. Han - en gift tvåbarnsfar. En klassisk uppställning. Vad händer en helt vanlig tisdag i deras liv?

Regissör Carl Mesterton har gjort många tv-filmer som behandlar sociala och samhälleliga problem, så också i serien Samlevnad. "En helt vanlig tisdag" ingår i denna serie och där tar Mesterton upp otrohet och att vara "den andra kvinnan".

Hon (Lilga Kovanko) är en frånskild mor med en dotter i 6-årsåldern. Mor och dotter går hem från skolan och pysslar i köket.

En väninna (Christina Indrenius-Zalewski) kommer på besök. Mitt i deras samtal ringer telefonen. Det är Han (Leif Wager) som vill komma på besök

Hon berättar att hon är tillsammans med en gift tvåbarnsfar och förhållandet är inte bra för henne. Men Hon kan inte göra slut, för de dras till varandra.

När väninnan har farit kommer Han. De grälar men älskar också. Men efteråt måste Han hem till sin familj och hon blir stående ensam i köket.

Carl Mesterton skyggar i sin serie Samlevnad inte för de svåra, men vardagliga problem som människor brottas med.

Medverkande i Samlevnad: En helt vanlig tisdag

I rollerna: Lilga Kovanko (kvinnan). Leif Wager (mannen). Christina Indrenius-Zalevski (väninnan) Håkan Pörtfors (vän). Susanna-Maria Sjöstedt (Lotta)

Regi: Carl Mesterton
Manus: Harriet Sjöstedt
Scripta: Gunbritt Estlander
Ljud: Arto Valavaara
Dekor: Liisa Luotola
Kamera: Markku Korhonen, Raimo Sandblom
Foto, ljus: Pentti Jurvanen

Alla fyra delar av Samlevnad finns på Arenan tillsvidare.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.