Hoppa till huvudinnehåll

"Han kommer i morgon" om samlevnad, alkoholism och ensamhet

Sonja är en heltidsarbetande mor, och hennes man jobbar som långtradarchaufför. Från sina långa resor hämtar han hem mycket sprit som Sonja behöver under sina ensamma veckor.

Regissör Carl Mesterton har gjort många tv-filmer som behandlar sociala och samhälleliga problem, så också i serien Samlevnad. "Han kommer i i morgon" är en del av denna serie och här tar Mesterton upp ensamhet och alkoholism.

Sonja (Rita Polster) och Arvid (Ulf Töhrnrooth) har byggt ett hus för sin familj. Sonja arbetar som parfymförsäljare på ett varuhus, Arvid som långtradarchaufför. Arvid kör mycket i Europa och är långa perioder borta hemifrån.

Den här dagen skiljer sig inte så mycket från de andra. Medan Arvid kör ombord på Viking Line för den sista etappen hem, gör Sonja sig i ordning för att gå till jobbet. Men hon kommer försent än en gång och får gå in till försäljningschefen för att få en varning

På kvällen måste hon ge sig själv tröst. Hon går ut med en väninna (Soli Labbart). Samtidigt kommer Arvid hem och hittar ett tomt hus.

När Sonja kommer hem berusad bubblar de förträngda känslorna upp till ytan.

Medverkande i Samlevnad: Han kommer i morgon

I rollerna: Rita Polster (Sonja), Ulf Törnroth (Arvid Broman), Soli Labbart (Inger), RistoSaanila (Direktören), Janina Bergman (Butiksbiträde), Mats Långbacka (Olle), Bärbel Ljung(Anne) Personer på Viking Line: Guy Wikström, Pia Bergfoth ja Solveig Strandberg

Regi: Carl Mesterton
Manus: Harriet Sjöstedt
Scripta: Gunbritt Estlander
Ljud: Arto Valavaara
Dekor: Liisa Luotola
Kamera: Markku Korhonen, Raimo Sandblom
Foto, ljus: Pentti Jurvanen

Alla fyra delar av Samlevnad finns på Arenan tillsvidare.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.