Hoppa till huvudinnehåll

Carl Mesterton om serien Samlevnad

En av regissör och producent Carl Mestertons specialiteter har alltid varit pedagogisk och social tv-teater, så också i serien Samlevnad. Här berättar han om de olika avsnitten som behandlar skilsmässa, alkoholism, svartsjuka och otrohet.

Alla fyra delar av Samlevnad finns på Arenan tillsvidare.

Regissör Carl Mesterton presenterar idén till serien Samlevnad. Det är fråga om en så kallad paraplyserie med ett gemensamt tema: samlevnad.

I serien ingår fyra fristående delar med olika typer och handling, men vissa personer går igen i de olika delarna och tangerar de andra personernas berättelse.

Vi ser Carl Mesterton filma in en scen till "Han kommer i morgon". Filmen handlar om ensamhet och alkoholism.

Förutom "Han kommer i morgon" finns "Gråt inte Sam, mamma är här", som behandlar barn som far illa när vuxna grälar, "En helt vanlig tisdag" om otrohet samt "Fredagsfesten" om svartsjuka och äktenskap.

Drama i tv och radio

Kultur

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Ge oss sexualupplysning!

  "Jag var 14 år när jag blev gravid."

  "Jag var 14 år när jag blev gravid, jag hade aldrig hört talas om preventivmedel." Så säger en anonym kvinna 1968.

 • Att vara en ogift ung mamma på ett mödrahem

  Vad gör man om man märker att man väntar barn 1980?

  Den månatliga skräcken för att vara gravid har inte försvunnit trots p-pillren. Och vad gör man om man märker att man väntar barn 1980? Om man inte har bostad, man eller jobb? För vissa kan Ensikoti vara en hjälp i nöden.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

Nyligen publicerat - Arkivet